Meesterspion – Peter Elshout en Joke Eikenaar

Meesterspion – Peter Elshout en Joke Eikenaar

Portfolio Categories: Jeugdboeken

Meesterspion! Een spannend boek voor kinderen van 10-13 jaar.

‘Brave Ben’, de hoofdpersoon in dit verhaal, heeft voor zijn verjaardag een spionagemicrofoontje gekregen. Samen met een paar andere kinderen verstopt hij de microfoon in de lerarenkamer. Al snel komen de kinderen van alles te weten over de leraren en over de school. Maar wat moeten ze eigenlijk doen met al die informatie? En wie is toch die dief die op school rondloopt? Is meester Bart echt zo aardig? Is Ben nu verliefd op Marloes of niet?

Het zorgeloze leventje van Ben staat op zijn kop. De invloed van zijn nieuwe vrienden en de blik in de volwassen wereld dwingen hem keuzes te maken. Als alles uit de hand dreigt te lopen, moet Ben de moeilijkste keuze van zijn leven maken.

ISBN 978-90-18121-5-3 € 17,95

Te bestellen/reserveren via de site van de uitgever of via de boekhandel.

De auteur Peter Elshout

Het is een spannend verhaal met veel wendingen. Die zijn goed te volgen, omdat er veel zinnen voor gebruikt worden. De pentekeningen, het zijn er niet veel, geven de locatie of gebeurtenis treffend weer. De leeftijdsindicatie op de achterzijde van het boek is 10- 14 jaar. Ik weet niet of de oudere kinderen het verhaal nog leuk vinden. Iets jongere lezertjes zouden het boek per kort hoofdstuk kunnen lezen. De schrijver wil de lezertjes veel meegeven, dat juf Nel ook maar een mens is komt goed uit de verf. Dat er verschil is tussen arm en rijk, ieder kind een andere thuissituatie heeft en we allemaal nog veel moeten leren ook. Ik zie Ben en Sandy sterker worden, ook Ronnie en Marloes blijken aangename kanten te hebben. En er is altijd een weg terug! - Kiddowz