Lijken spinnen niet erg op mensen?

Lijken spinnen niet erg op mensen?

Lijken spinnen niet erg op mensen?

Ronny is een kleine spin. Een gewone spin. Alleen is hij kleiner dan zijn soortgenoten. Daarom wordt hij wel eens gepest. Omdat hem dat verdrietig maakt en boos, besluit hij op een dag wraak te nemen. Maar dan gebeurt er iets, wat hij niet had verwacht...

Hoe gaat een spin om met de buitenwereld? Wat doet Ronny als hij gepest wordt? En wat moet hij doen om te vechten tegen het gevoel van wraak? Lukt het Ronny wel om de allergrootste spinnenweb ooit te maken?

Het boek 'Ronny en het Grote Spinnenweb' is een leesboekje voor kinderen van 6-9 jaar met het thema pesten. De auteur, in het dagelijks leven werkzaam als antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam, introduceert het thema in een fictionele setting, waardoor kinderen zich in kunnen leven in het karakter van Ronny. Hoe weerbaar is Ronny? Is hij opgewassen tegen het gepest? Is de buitenwereld wel zo vijandig als hij denkt? En blijft hij in zichzelf geloven? De opgenomen kleurenplaten werden gemaakt door kunstenaar Gidion van de Swaluw.  Gebonden. ISBN 978-90-818121-8-4. € 12,25. Leeftijd: 6-9 jaar.